Arbejdsområde:

 

Maleri, collage, tegning,  blandform, bygningsudsmykning.

 

Uddannelse:

 

• Cand. mag. i musik og kunsthistorie fra Århus Universitet.

 

• Uddannet i tegning og maleri på Århus Kunstakademi og  Académie Goetz i Paris.

 

• Examineret yogalærer/uddannet  tegneterapeut.

 

• Lærer på Ry Højskoles billedkunstlinie i 1981-93.

 

• Oprettede i 1995 Billedværkstedet Søkilden.

Gennem hele mit liv har jeg tegnet, malet og arbejdet med forskellige kunstneriske udtryk. I perioder for fuld tryk og i perioder gennem de senere år i mindre grad, fordi der er så meget gang i aktiviteterne på Billedværkstedet Søkildens kurser! Det er dog helt livsnødvendigt for mig hele tiden selv at være i gang – så penslerne ”ikke tørrer ud”!  Jeg har ALTID en skitsebog med mig. Måske forvandles en hurtig skitse til en del af et maleri. Jeg indsamler materialer af alle slags. Måske finder en stump gammelt smukt papir vej til en collage. Jeg ser så meget kunst som muligt. Klassisk kunst, ny moderne kunst, ung eksperimenterende kunst. Alverdens kunst!  Ind i mellem gør det underværker at holde ”kursusfri”. At rejse ud i verden, at flytte fokus fra det velkendte mod det ukendte, er dybt inspirerende på alle planer og godt for både kurser, undervisning og mine egne billeder.

Selvom der er gået 5 år, så oplever jeg stadig efterdønninger og inspiration fra min lange vandring i Himalayabjergene i Nepal i 2013. Jeg har solgt og udlejet en del af Nepal-tavlerne, og alle pengene er sendt til Gajendra og Gokuls familier, som blev hårdt ramt af jordskælvet i 2015. Tak til jer der har gjort det muligt at hjælpe mine venner i Nepal. De har stadig brug for støtte. Og der er stadig billeder at købe eller leje. Og muligheden for at støtte ”projekt Gokul” med penge-donationer er til stede hver dag!.

Det er tankevækkende hvordan drømme, ideer og projekter opstår og bliver til såkaldt virkelighed. Ind i mellem er det næsten som om ”løbet kører af sig selv”. Drømmen om at gøre Svalbard til kursussted blev en realitet i sommeren 2016. Mine to Camino-vandringer blev omsat til en skøn og vellykket kursus-vandre-uge i september 2017 – Pilgrim med skitsebog. En lille ferie i Bergamo Alta i Norditalien henover årsskiftet 2016/17 og et sommerbesøg i august 2017, har nu manifesteret sig i et fyldt kursushold, der indtog Bergamo Alta i juni 2018. Og nu er det så en gammel drøm om Marokko som kursussted, der rumsterer. Jeg rejser til Marokko på research i oktober måned -  og jeg tror på at drømmen bliver til virkelighed ! Et kursus er ”slået op” i det nye kursusprogram, og så må vi se om nogen ”derude” har Marokko-drømme.

Hvis vi vover at kaste drømme og spørgsmål højt op i den blå luft vil svaret ofte blæse i vinden. Når jeg lægger øret til vindens susen, så er min erfaring at ”det hele” vil gå sin gang i en bevægelig kreativ proces. Og det er faktisk en gave når arbejde, liv og lyst på den måde går op i en højere enhed. Den gave er jeg ret taknemlig for.

Jeg er også rigtig glad for at være chef i min egen lille kursus-bix! Det betyder, at jeg har frihed til at lave et kursuprogram, som forhåbentlig bliver godt og udbytterigt både for de mange trofaste kursister og for mig selv. Jeg vil fremover tage mig en større frihed til at skrue op og ned ”for blusset”, fordi det er nødvendigt for mig at have tid til selv at arbejde i værkstedet! Derfor er januar og februar i 2019 dømt kursusfri!  Jeg glæder mig til at lukke døren til værkstedet for kursister og gå lidt i vinterhi med mig selv. OG så ved jeg af erfaring, at jeg bliver glad og tilpas når kursisterne igen til marts banker på og skaber liv og glade dage på Billedværkstedet Søkilden.

 

BILLEDVÆRKSTEDET SØKILDEN

V/ BIRGIT DAHLSTRUP JENSEN

TULSTRUPVEJ 91

MAIL- BDJ@HOTMAIL.COM

TELEFON: 20771066