Arbejdsområde:

 

Maleri, collage, tegning,  blandform, bygningsudsmykning.

 

Uddannelse:

 

• Cand. mag. i musik og kunsthistorie fra Århus Universitet.

 

• Uddannet i tegning og maleri på Århus Kunstakademi og  Académie Goetz i Paris.

 

• Examineret yogalærer/uddannet  tegneterapeut.

 

• Lærer på Ry Højskoles billedkunstlinie i 1981-93.

 

• Oprettede i 1995 Billedværkstedet Søkilden.

Om Birgit

 

Gennem hele mit liv har jeg tegnet, malet og arbejdet med forskellige kunstneriske udtryk. I perioder for fuld tryk og i perioder gennem de senere år i mindre grad, fordi der har været så meget gang i aktiviteterne på Billedværkstedet Søkildens kurser! Det er livsnødvendigt for mig hele tiden selv at være i gang – så penslerne ”ikke tørrer ud”!  Jeg har ALTID en skitsebog med mig. Måske forvandles en hurtig skitse til en del af et maleri. Jeg indsamler materialer af alle slags. Måske finder en stump gammelt smukt papir vej til en collage. Jeg ser så meget kunst som muligt. Klassisk kunst, ny moderne kunst, ung eksperimenterende kunst. Alverdens kunst!  Ind i mellem har det gjort godt at holde ”kursusfri”. At rejse ud i verden, at flytte fokus fra det velkendte mod det ukendte, er dybt inspirerende på alle planer og godt for både kurser, undervisning og mine egne billeder. Det glæder jeg mig til snart igen at få mulighed for.

 

Jeg finder på en eller anden måde stadig inspiration i min lange vandring i Himalayabjergene i Nepal i 2013. Jeg har solgt og udlejet en del af Nepal-tavlerne, og alle pengene er sendt til Gajendra og Gokuls familier, som blev hårdt ramt af jordskælvet i 2015. Tak til jer der nu i flere år har gjort det muligt at hjælpe mine venner i Nepal. Sidste år blev vores støtte sendt afsted som en ”corona- hjælpepakke”, da al turisme var indstillet. Her i juli måned blev Gajendra ramt af en alvorlig Covid19 og undervejs tilstødte en blodprop i hjernen. Hans liv er totalt forandret, da han nu er lam i den ene side. Der er ikke offentlig sygesikring i Nepal, så vores støtte i år går til at hjælpe hans familie med at dække hospitalsudgifterne.

Der er stadig Nepal-tavler at købe eller leje. Se Nepal-tavlerne under Galleri her på hjemmesiden. Og muligheden for at støtte ”projekt Gokul” med penge-donationer er til stede hver dag!

Alle bidrag modtages med stor tak: regnr 7241 kontonr 1220774 mærket Gokul.

 

Corona-nedlukningen blev for mig, som for de fleste, en prøvelse i pause-håndtering og tålmodighed!!

Ingen kurser, ingen liv og glade maledage i værkstedet.

Til gengæld fik jeg masser af tid og ro og plads til mig selv.Værkstedet har været mit helt alene i mange måneder. Og da nedlukningen faldt sammen med min lange sygemelding efter en større tarmoperation i august 2020, så har jeg dels brugt tiden på hvile og rekreation og dels på en masse små skitsebogsprojekter i værkstedet. Jeg har siden Coronaen lukkede os ned, arbejdet med 3 serier af tavler 80x80. I februar  måned da verden var vinterhvid, blev jeg inspireret til at sende forskellige Kom i gang-oplæg ud til kursister og andre venner af huset. Det er indtil videre blevet til i alt 6 oplæg.

Du kan se og downloade Kom i gang oplæggene her på siden under: Inspiration.

 

Hva’ så nu??

De vante kursushold med næsten ”fast besætning” gennem mange år sætter vi nu skub i igen.  Og det er stadig muligt at få individuelle samtaler om egne malerier. Coaching omkring det som optager dig, samt tegne-terapisessioner ud fra dit individuelle behov kan bestilles.

Jeg planlægger endnu ikke kursusrejser i udlandet, da vores kursusrejseform er alt for risikabel og sårbar, hvis nye corona-restriktioner lukker lande eller områder ned.

Weekend-kurser er fortsat sat på pause.

Mine børnehold er nu fortid, og jeg glædes over de mange gode, sjove og dejlige minder, jeg har fra godt 20 år med børn og unge her i værkstedet.

 

Efter Corona-nedlukningen og de forandringer, der stadig mærkes, er de fleste af os nok en smule forandrede på et eller andet plan.

MEN grundfarverne rød, gul og blå er altid de samme. Corona’en kan ikke drive kraften og kuløren ud af grundfarverne. Den grønne farve, håbets farve, blander vi selv, og så må alle nuancerne vokse frem på paletten, sådan som hver enkelt af os nu lyster.

 

Velkommen igen.

 

 

 

 

 

BILLEDVÆRKSTEDET SØKILDEN

V/ BIRGIT DAHLSTRUP JENSEN

TULSTRUPVEJ 91

MAIL- BDJ@HOTMAIL.COM

TELEFON: 20771066