Arbejdsområde:

 

Maleri, collage, tegning,  blandform, bygningsudsmykning.

 

Uddannelse:

 

• Cand. mag. i musik og kunsthistorie fra Århus Universitet.

 

• Uddannet i tegning og maleri på Århus Kunstakademi og  Académie Goetz i Paris.

 

• Examineret yogalærer/uddannet  tegneterapeut.

 

• Lærer på Ry Højskoles billedkunstlinie i 1981-93.

 

• Oprettede i 1995 Billedværkstedet Søkilden.

Om Birgit

 

Gennem hele mit liv har jeg tegnet, malet og arbejdet med forskellige kunstneriske udtryk. I perioder for fuld tryk og mindre i de år, hvor der har været fuld gang i aktiviteterne på Billedværkstedet Søkildens kurser! Det er livsnødvendigt for mig hele tiden selv at være i gang – så penslerne ”ikke tørrer ud”!  Jeg har ALTID en skitsebog med mig. Måske forvandles en hurtig skitse til en del af et maleri. Jeg indsamler materialer af alle slags. Måske finder en stump gammelt smukt papir vej til en collage. Jeg ser så meget kunst som muligt. Klassisk kunst, ny moderne kunst, ung eksperimenterende kunst. Alverdens kunst!  Gennem årene har det gjort godt at holde ”kursusfri”. At rejse ud i verden, at flytte fokus fra det velkendte mod det ukendte, er dybt inspirerende på alle planer og godt for både kurser, undervisning og mine egne billeder.

Jeg finder på forunderlig vis stadig inspiration i min lange vandring i Himalayabjergene i Nepal i 2013. Jeg har solgt og udlejet en del af Nepal-tavlerne, og alle pengene er sendt til Gajendra og Gokuls familier, som blev hårdt ramt af jordskælvet i 2015. Tak til jer der nu i flere år har gjort det muligt at hjælpe mine venner i Nepal. De sidste par år er vores støtte blevet sendt afsted som en ”corona- hjælpepakke”, da al turisme blev indstillet. Og da Gajendra i sommeren 2021 blev ramt af en alvorlig livstruende Covid19, kunne vi hjælpe med støtte til hospitalsudgifter.

Der er stadig Nepal-tavler at købe eller leje. Se Nepal-tavlerne under Galleri her på hjemmesiden. Og muligheden for at støtte ”projekt Gokul” med penge-donationer er til stede hver dag!

Alle bidrag modtages med stor tak: regnr 7241 kontonr 1220774 mærket Gokul.

 

Efter Corona-nedlukningen og min egen lange sygemelding efter tarmoperationen, har det været rigtig godt og oplivende at komme i gang igen. I efteråret 2021 og foråret 2022 oplevede vi igen glade maledage i værkstedet.

 

Hva’ så nu?

De vante kursushold med næsten ”fast besætning” gennem mange år, sætter vi nu skub i igen med 27.sæson på Billedværkstedet Søkilden.

Farver i bevægelse er overskriften på efterårets tema. Inspirationen henter vi fra Sonia Delaunays farverige værker, der blev vist på Louisianas store udstilling i foråret 2022.

 

Jeg har det rigtig fint med mit ”nye kursustempo”. Det betyder, at jeg har mere tid til selv at være i værkstedet. Og det er vigtigt for mig!

Så derfor er der ikke planlagt hverken weekendkurser eller kursusrejser i den kommende sæson.

 

Det er dog stadig muligt at få individuelle samtaler om egne malerier. Coaching omkring det som optager dig, samt tegneterapi-sessioner ud fra dit individuelle behov kan også bestilles.

 

 

 

 

Velkommen igen.

 

 

 

 

 

BILLEDVÆRKSTEDET SØKILDEN

V/ BIRGIT DAHLSTRUP JENSEN

TULSTRUPVEJ 91

MAIL- BDJ@HOTMAIL.COM

TELEFON: 20771066